Muškarci koji plaćaju seks skloniji su i ostalim kriminalnim radnjama

Muškarci koji plaćaju za seks vjerojatnije će se baviti i drugim oblicima kriminala, uključujući i nasilje prema ženama, u usporedbi s muškarcima koji to ne prakticiraju, navodi se u američkoj studiji.

 

Rezultati istraživanja, objavljeni ovaj tjedan, temeljeni su na razgovorima s 202 muškaraca koje je vodila klinička psihologinja Melissa Farley na području Bostona. Otprilike pola muškaraca iz ankete plaćalo je za seks, a druga polovina nije. U skupini onih koji su plaćali bilo je više muškaraca koji su priznali razne druge oblike kriminala, poput financijskih prevara, nasilja nad ženema i zloporabe opijata, kaže se u studiji.

Studija je izrađena, između ostaloga, kako bi se ustanovili oblici ponašanja muškaraca koji plaćaju za seks i otkriveno je da oni kao skupina dijele određena ponašanja i behavioralne tendencije koje druga grupa nema. Dvije skupine imaju također jako različita stajališta o tome predstavlja li prostitucija seks s pristankom ili iskorištavanje. Muškarci koji su kupovali seks bitno su manje empatični prema ženama koje zarađuju kao prostitutke. Gotovo tri četvrtine onih koji su se koristili prostitucijom kažu da su o seksu naučili iz pornografije, dok ih je isto priznalo samo pedesetak posto iz druge skupine. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox