Muškarci žele Superženu, a žene Muškarca plus

U povodu sutrašnjeg Međunarodnog dana žena GfK Austria (Social and Organizational Research Department) proveo je zanimljivo istraživanje o željenim ulogama žena i muškaraca. Koncept prema kojem ženi nije mjesto samo u kuhinji, već joj pripadaju i druge vodeće pozicije dobio je danas potvrdu većine, ali kada je u pitanju uloga majke javlja se veći stupanj podvojenog mišljenja i kod žena i kod muškaraca.

 

Mnogo je već učinjeno – puno toga treba još uraditi

 Kako se ovo istraživanje u Austriji provodi već duže vrijeme vidljivo je da se mišljenja građana Austrije mijenja u pozitivnom smjeru ali kada se sve svede na svakodnevni život ipak postoji stalna bitka između spolova.

Gotovo svi muškarci u Austriji žele da je žena prije svega osjetljivo biće, puno razumijevanja, ljubazna i lojalna, ali istovremeno i pametna (98% u svim navedenim slučajevima). Dodatno, gotovo isto toliko muškaraca žele da je žena atraktivnog izgleda (95%) i da zna dobro kuhati (93%). Dalje, što je manje važno muškarcima nego ženama, žena treba biti uspješna (84%), dobro financijski situirana (72%), raditi izvan kuće (80%). Drugim riječima muškarci žele SUPERŽENU.

S druge strane, žene očekuju od muškaraca da su zaposleni (97%), uspješni (96%), inteligentni (93%), lojalni (92%) i nezavisni (89%), ali dodatno i da su nježni (87%) i osjetljivi (81%). Također je važno da su muškarci dobro financijski potkovani (81%). U usporedbi s muškarcima ženama je nešto manje važno da su muškarci dobrog izgleda (79%) ili da dobro kuhaju (69%).

Čini se da je ženama ipak primarno da je muškarac klasični pribavljač/hranitelj, ali s mnogo emocionalne kompetencije. Drugim riječima muškarac se uklapa u tradicionalni profil samo treba biti još bolji – MUŠKARAC PLUS.

Sada kada znate kakve karakteristike suprotan spol želi, priznajte: ne možete to dostići. Ali možete se truditi:). (PS/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox