Na tri mjeseca odgođene ovrhe u benkovačkoj Veletržnici

Na tri mjeseca odgođene su dvije ovrhe nad dijelom imovine benkovačke Veletržnice na današnjem ovršnom ročištu na Općinskom sudu u Benkovcu.

Nešto manje od 17 milijuna kuna Veletržnica duguje HBOR-u i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a kako je i ova benkovačka tvrtka u 80-postotnom državnom vlasništvu, na zahtjev sindikata PPDIV-a i uz potporu ministra Petra Čobankovića ovrhe su odgođene na tri mjeseca, rekli su predstavnici sindikata.

Time je u posljednji trenutak spašeno 35 radnih mjesta i sama tvrtka od konačnog propadanja i stečaja, ističe sindikalni povjerenik PPDIV-a Jašo Bljajić.  Sindikalisti PPDIV-a za teško stanje u Veletržnici krive Upravu i direktora Dražena Lokina za kojeg tvrde da je zaposlenik tvrtke "Slad".

Sumnja u rasprodaju državne imovine

U sindikatu također upozoravaju da je zgrada hladnjače prvotno procijenjena na 23 milijuna kuna, pa je na jednom od ročišta vrijednost snižena na 4,9 milijuna kuna, da bi se na dražbi zgrada hladnjače prodavala za trećinu cijene, točnije za oko 1,5 milijun kuna. Zbog svega toga sindikalni povjerenik Bljajić sumnja u pogodovanje i rasprodaju državne imovine, a poziva DORH i USKOK da istraže poslovanje Veletržnice.

Veletržnica ima poteškoće s poslovanjem još od 2004. Doprinosi za radnike nisu plaćeni već sedam godina, a iako plaće za sada ne kasne, gotovo sva ostala materijalna prava radnika se krše, ističu u sindikatu PPDIV. (Hina/jk)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox