Na večere po svijetu lani otišlo 9 mil. kn, ministar rekao: Dosta!

Hrvatska turistička zajednica prvi put nakon niza godina više neće organizirati Hrvatske večeri, raskošnu večeru koja se svake godine organizirala u gradovima diljem svijeta kako bi se promovirao domaći turizam, piše Poslovni dnevnik.

Takvim večerama prisustvovale su stotine uzvanike uz biranu gastro ponudu i poznate glazbene izvođače poput Olivera Dragojevića, Ane Rucner, klapa...

Odustajanje od Hrvatskih večeri potvrdio je novi ministar turizma Veljko Ostojić, ujedno i novi predsjednik Hrvatske turističke zajednice.

Manifestacija Hrvatske večeri organizirala se gotovo deset godina, a proračunu se vodi pod stavkom Hrvatski turistički dani.  Kad se pogleda programa Turističkog dana jasno je da na Hrvatsku večer odlazi najveći dio proračuna koji je prošle godine iznosio devet milijuna kuna.

Prošle se godine večeralo u 14 gradova, a za jednu Hrvatsku večer potrošeno je 650 tisuća kuna. Hrvatska turistička zajednica prošle je godine tako častila između ostalog u Tokiu, Tel Avivu, Kijevu i Minsku. Prema gruboj računici za dolazak samo jednog gosta iz Bjelorusije potrošili smo 300-njak tisuća kuna. (jk)

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 12. siječnja 2012.
Foto: Ilustracija 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox