Na Vladin javni natječaj za internet moći će se prijaviti čak 68 tvrtki

U idućih desetak dana Vlada će raspisati javni natječaj za uslugu stalnog pristupa internetu, neslužbeno doznaje Poslovni dnevnik.

Na taj natječaj za fiksnu telekomunikacijsku uslugu, prema podacima HAKOM-a, može se prijaviti čak 68 tvrtki od Hrvatskog telekoma i Vipneta preko Optima telekoma i Metroneta do zagrebačke podružnice SiOL-a u vlasništvu Telekoma Slovenije.

Dražen Ivanušec, predstojnik Ureda za središnju javnu nabavu, potvrdio je da je jedan od planiranih pet natječaja za fiksne telekomunikacije pri kraju.

Dodaje kako Vlada u fiksnim komunikacijama planira raspisati pet odvojenih javnih natječaja. Počet će od usluge stalnog pristupa internetu, a zatim slijede natječaji za telefoniju, prijenos podataka, telefonsku opremu i internetsku opremu.

Do sada je Vlada zaključila jedino natječaj za mobilne usluge. On je trajao nešto manje od godinu dana i zaključen je pobjedom HT-a za 14,26 milijuna kuna.

Metronet nezadovoljan

Podsjetimo, telekom Metronet je prije desetak dana optužio Ured za središnju javnu nabavu da već četiri mjeseca svjesno odgađa raspisivanje natječaja u fiksnim telekomunikacijama u korist HT-a. Sada, kažu u Metronetu, nove najave uzimaju s oprezom. (jh)

 

 

 

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 7. studeni 2011.

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox