Na Zagrebačkom velesajmu 4 specijalizirana međunarodna sajma

Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) od 23. do 26. ožujka održat će se četiri specijalizirana međunarodna sajma CroTour, InGa, Vinovita i Hotel&Gastroteh na kojima će najnovije trendove, proizvode i usluge vezane za turizam, gastronomiju, vino i hotelsku opremu predstaviti 525 izlagača iz Hrvatske i 28 zemalja, najavljeno je na konferenciji za novinare na ZV-u.

Direktorica ZV-a Mirela Bartolec istaknula je da je ove godine program tih sajmova i broj izlagača nešto bogatiji nego lani. Na 4. međunarodnom sajmu turizma-CroTour, kojemu je pokrovitelj Ministarstvo turizma, a suorganizator adriatica.net Grupa, predstavit će se više od 140 izlagača, uz novost koja se uvodi s ciljem promoviranja pojedinog grada je grad-partner što će ove godine biti Zagreb. Zagreb će se na CroTouru pojačano predstaviti, a po riječima direktorice zagrebačke Turističke zajednice Amelia Tomašević taj sajam za njih počinje već danas organiziranjem dvodnevnog razgleda grada za direktore stranih predstavništava Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

U sklopu CroToura održat će se brojni stručni skupovi, među kojima Hrvatski turistički forum, konferencija o zdravstvenom turizmu, o održivom upravljanju destinacijom te o stanju na emitivnim tržištima, a sjednice i radne sastanke održat će i nekoliko strukovnih udruga. Izlagači iz Hrvatske i inozemstva, hotelijeri, agencije, kampovi i drugi predstavit će turističku ponudu za ovu sezonu, a Udruga studenata turizma projekt "Cro Summer Job" za pronalaženje sezonskih poslova. Treći međunarodni sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija-InGa uz nove trendove promovirat će hrvatsku kulinarsku baštinu, zdravu i ekološku hranu i piće, a pratit će ga i natjecanje najboljih kuhara Hrvatske u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza.

Na 16. sajmu vina i opreme za vinarstvo-Vinoviti vinari Hrvatske i regije ponudit će kušaonice vina te na poslovnom klubu razgovarati o potrebi brendiranja vinske Hrvatske. Dodijelit će se i nagrade najboljim vinima iz međunarodnog ocjenjivanja 262 uzorka. Sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa-Hotel&Gastroteh namijenjen je prije svega proizvođačima i distributerima te opreme i hotelijerima, ugostiteljima te investitorima u turistički sektor. Sajmovi završavaju u subotu, 26. ožujka, kada će se održati i poslovna radionica "Buy Croatia" na kojoj će više do 70 stranih touroperatora iz 17 zemalja svijeta razgovarati s zagrebačkim turističkim partnerima. (Hina/mš)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox