Na život i rad u Kanadu

Memorandum o suglasnosti hrvatske i kanadske vlade o mobilnosti mladih, koji omogućava hrvatskim državljanima u dobi od 18 do 35 godina život i rad u trajanju do godinu dana u Kanadi, kao i kanadskim mladim državljanima u Hrvatskoj stupio je na snagu, objavilo je kanadsko veleposlanstvo u Zagrebu.

 

Ovaj Memorandum omogućit će da mladi Kanađani i Hrvati u dobi između 18 i 35 godina putuju, rade i žive u drugoj zemlji do godinu dana - navodi se u priopćenju kanadskog veleposlanika u Hrvatskoj Edwina L. Loughlina.

Memorandum mladim ljudima iz Kanade i Hrvatske nudi izvrsne mogućnosti za stjecanje jedinstvenih iskustava putovanja, rada i života, a kulturna razmjena predviđena ovim Memorandumom omogućit će profesionalni i osobni razvoj sudionika te dodatno poboljšati bilateralne odnose osnaživanjem veza između Kanade i Hrvatske, kaže se u priopćenju.

Kanada trenutno ima potpisan 31 bilateralni sporazum o mobilnosti mladih u sklopu programa International Experience Canada (IEC). Tijekom 2010. godine gotovo 75.000 ljudi iz Kanade i cijelog svijeta sudjelovalo je u ovom programu. (Hina/MJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox