Nadan Vidošević postao član Upravnog odbora Eurochambresa

Na 108. Skupštini Eurochambresa održanoj u Bruxellessu predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević izabran je za člana njihova Upravnog odbora.

Eurochambres je udruženje europskih komora koje okuplja 46 članica i predstavlja

mrežu od 2 000 gospodarskih komora i njihovih nacionalnih udruženja, 19 milijuna tvrtki i 120 milijuna zaposlenih.  Upravni odbor Eurochambresa bira se na jednu godinu i čine ga predsjednici komora 32 europske zemlje. 

Počašćen sam ovim priznanjem, ali je mnogo važnija potvrda Hrvatskoj gospodarskoj komori koju je Eurochambres izabrao za člana Upravnog odbora kao predstavnicu zemlje koja nije članica Europske unije - rekao je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević u povodu izbora na mjesto člana Upravnog odbora Eurchambresa.

Eurochambres je udruženje europskih gospodarskih komora, osnovano 1958. sa sjedištem u Bruxellesu, koje artikulira interese poslovnog sektora pri institucijama Europske unije. Hrvatska gospodarska komora aktivno surađuje posljednjih 10 godina s tim najvećim predstavnikom europskog poslovnog sektora, a od listopada 2000. HGK je i članica Eurochambresa te putem Sektora za međunarodne odnose sudjeluje u brojnim Eurochambresovim inicijativama. (PS/SJ)


Foto: nadanvidosevic.com

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox