Nafissatou Diallo: Nisam posrnula umjetnica ni prostitutka

Njujorška sobarica koja je bivšeg čelnika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiquea Strauss-Kahna optužila za pokušaj silovanja izjavila je u razgovoru objavljenom u internetskom izdanju "Newsweeka" da je Kahn izgledao kao "luđak" koji ju je napao čim je ušla u sobu.

 

Sobarica podrijetlom iz Gvineje je "Newsweeku" i "ABC Newsu" dala dozvolu da objave njezin identitet i prvi put je javno govorila za medije od kada je zaprepastila svijet optužbama da je Strauss-Kahn 14. svibnja gol izašao iz kupaonice svog luksuznog apartmana i prisilio je na oralni seks. Želim pravdu. Želim da ode u zatvor. Želim da zna da postoje mjesta gdje ne možeš koristiti novac i moć kad učiniš nešto takvo - kazala je 32-godišnja Nafissatou Diallo. Jedan od njezinih odvjetnika, Douglas Wigdor, izjavio je da je odlučila istupiti javno kako bi pokazala da nije ni "propala umjetnica ni prostitutka".

Ona je napadnuta i mislila je da je važno da njezina strana priča dobije lice i ime, rekao je Wigdor. Diallo tvrdi da nije željela publicitet, ali da nema izbora. Moram sada biti u javnosti, zbog sebe. Moram reći istinu - istaknula je. Njezini su odvjetnici najavili i građansku parnicu protiv Strauss-Kahna, što znači da će njezino ime biti dostupno javnosti.

Vance bez komentara

Strauss-Kahn opovrgava sve optužbe, a njegovi odvjetnici tvrde da je njezin intervju posljednji i očajnički pokušaj da izvuče novac od nekadašnjeg prvog čovjeka MMF-a. Glasnogovornik okružnog suda u Manhattanu Cyrus Vance je rekao da ne može komentirati taj intervju "niti razgovarati o činjenicama i dokazima istrage koja je u tijeku". (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox