Najavljeno rušenje Facebooka, evo uputa kako možete pomoći

Hakerska skupina Anonysmouse najavljivala je prije nekoliko mjeseci napad na Facebook. Pozvali su sve korisnike da im pomognu, a na YouTubeu su osvanule precizne uputu kako hakirati facebook, piše dnevnik.hr

Iako su predstavnici hakerske grupe u nekoliko navrata odbacili tvrdnje da planiraju napasti facebook na mreži se pojavio još jedan video koji poziva na napade na ovu društvenu mrežu, no ovog se puta radi o ozbiljnijoj stvari jer je korisnik AnonymousVoice777 pozvao sve da mu se pridruže u napadu na Zuckerbergovu mrežu 28. siječnja te je objavio točne upute kako provesti ovaj napad.

Tako od sada Anonymouse grupa više ne djeluje samostalno te svatko može skinuti program Low Orbit Ion Cannon (LOIC) koji Anonymousi koriste u svojim DDoS napadima i sudjelovati u pokušaju rušenja Zuckerbergove mreže. Uz obrazloženje da će u napadu sudjelovati stotine tisuća ljudi korisnicima se garantira sigurnost u napadima te da "nitko ne može otkriti tako veliku skupinu ljudi."

Rušenje Facebooka, objašnjava stručnjaci doista je teška misija. Na The Next Webu kažu da je rušenje Facebooka iznimno težak zadatak: Ne samo zbog 60 tisuća servera, već i zbog toga što ova kompanija ima zaposlene sigurnosne stručnjake i bivše hakere koji kontinuirano testiraju sigurnost stranice, prate trendove i ispravljaju sve propuste u roku od nekoliko sati. Na sve ovo oglasili su se i članovi Anonymousea putem svojih službenih profila na Twitteru na kojima su ponovili dane planiraju nikakav napad. Zato su danas ponovno hakirali jednu od stranica američke vlade, onguardonline.gov uz upozorenje da, ako dođe do izglasavanja SOPA-e i PIPA-e, pokrenut će "nemilosrdan rat protiv korporacijskog interneta te će uništiti brojne korporacijske i vladine stranice". (HT)

 

Izvor: www.dnevnik.hr

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox