Najmoćniji ljudi svijeta na ekonomskom forumu u Davosu

U švicarskom selu Davos započinje Svjetski ekonomski forum na kojem će ekonomska i politička elita svijeta pokušati pronači načine za reformu kapitalističkog sustava za koji se ocjenjuje da je zastario i u propadanju, piše net.hr

U Davosu se okupilo oko 1.600 ekonomskih i političkih lidera, uključujući 40 šefova država i vlada, na 42. okupljanju u švicarskom zimovalištu Davosu koje će završiti u nedjelju, zatražit će se da iznesu nove ideje.

Forum će otvoriti njemačka kancelarka Angela Merkel, a otkriti će što namjerava poduzeti vezano za dužničku krizu u eurozoni u sljedećim mjesecima. Na sastanku će govoriti predsjednik Europske centralne banke Mario Draghi, američki ministar financija Timothy Geithner i izvršna direktorica Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde također će dati širi uvid u utjecaj krize u eurozoni na međunarodnu ekonomiju. 

Imamo opću krizu morala, nismo voljni investirati u budućnost, potaknuli smo socijalni nesklad i u opasnosti smo da u potpunosti izgubimo povjerenje budućih generacija, upozorio je domaćin i osnivač godišnjeg Svjetskog ekonomskog foruma Klaus Schwab i dodao da za ''kapitalizam u njegovom sadašnjem obliku nema mjesta u svijetu oko nas''. (HT)

 

Izvor: www.net.hr


 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox