Najveća dva grčka zajmodavca najavila ponude za Credit Agricoleovu grčku podružnicu

Dva najveća grčka zajmodavca, National Bank i Eurobank, podastrt će ponude za kupnju posrnule grčke podružnice francuske banke Credit Agricole, čime je broj kandidata porastao na tri, prenosi Reuters informacije iz anonimnih bankarskih izvora.

Dva zajmodavca time su se pridružila manjem konkurentu Alpha Banku u borbi za Emporiki, koji Credit Agricola pokušava prodati kako bi smanjio izloženost krizi u Grčkoj. Rok za dostavljanje ponuda istječe u srijedu, kazali su bankarski izvori za Reuters. National Bank i Eurobank već su signalizirali da su zainteresirani za kupnju ali su tek danas najavili ponude za Emporiki.

Grčki fond za podršku bankama izvijestio je potencijalne kupce da će prodaju odobriti samo ako posrnuli zajmodavac bude raspolagao odgovarajućim financijskim kapacitetima i ako bude dokapitaliziran prije prodaje, prenio je viši bankovni dužnosnik, što znači da će Credit Agricole vjerojatno morati ulagati novac u podružnicu kako bi je se mogao riješiti.

Grčke su banke izložene pritisku da se konsolidiraju kako bi preživjele surovu dužničku krizu zbog koje su prisiljene crpiti likvidnost iz središnje banke, budući da je strah od izlaska Grčke iz eurozone potaknuo klijente na povlačenje depozita. (Hina/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox