Najveći bazen u Hrvatskoj bit će u Slavoniji

Prema pisanju Glasa Slavonije, na prostoru Bizovačkih toplica realizira se investicija vrijedna oko 120 milijuna kuna, a od čega su 100 milijuna samo nova ulaganja, a u sklopu koje se privodi kraju gradnja najvećeg bazena u Hrvatskoj.

Ujedno se gradi i nova zgrada Lječilišta i obavljaju pripreme za predstojeću rekonstrukciju i opremanje hotela Termia.

Gradnja ovog bazena impresivne veličine, koji je sa svojih više od 2000 četvornih metara vodene površine najveći takav u Hrvatskoj, samo je prva od tri faze investicijskog ciklusa koji su iz Sunce koncerna d.d. najavili odmah nakon kupnje Bizovačkih toplica u lipnju 2014. godine.

Bazen je vrijedan oko 10 milijuna kuna, u njega stane oko 1800 kubičnih metara vode. Zasigurno će posebna atrakcija u njemu biti umjetni valovi koji će se proizvoditi s pomoću specijalnih generatora za pravljenje valova naručenih iz Škotske, čija je ugradnja upravo u tijeku, a koji će dosezati oko metar visine.

Usporedno s bazenom, u Bizovačkim se toplicama neposredno uz postojeću zgradu lječilišta gradi nova zgrada lječilišta s 60 soba, vrijedna oko 40 milijuna kuna, koja će omogućiti gostima na terapiji potrebnu udobnost dok koriste blagodati bizovačke termalne vode za svoj oporavak. 

U listopadu 2015. kreće rekonstrukcija i opremanje hotela Termia, u kojem će se nadograditi dodatnih 30 soba, tako da će kapacitet hotela umjesto sadašnjih 205 ležajeva, biti 215 ležajeva, kategorije 3+ zvjezdice. Nakon više od četvrt stoljeća neulaganja prostor će se temeljito renovirati i preurediti u svrhu njegove bolje iskoristivosti, zajedno s namještajem i opremom u svim sobama. U taj golemi posao novi će vlasnik uložiti između 40 i 50 milijuna kuna, a cijeli posao planira se završiti do početka 2016. godine.

Izvor: Glas Slavonije

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox