Nakon hotela, nastavljaju se investicije na Rebru

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorila je danas rekonstruirane dijelove KBC-a Zagreb, vrijedne 57 milijuna kuna, od kojih je 37 milijuna osiguralo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi dok je 20 milijuna osigurano iz kredita koji je podigao KBC Zagreb.

 

Riječ je o novom nastavnom centru, preuređenim prostorima Klinike za reumatske bolesti i rehabilitaciju te dijelovima Klinike za neurologiju i Klinike za unutrašnje bolesti, ukupne površine oko 3.150 četvornih metara, te novom linearnom akceleratoru za liječenje oboljelih od malignih bolesti i novom uređaju za radiološku angiografiju.

Kosor je istaknula kako je to respektabilna investicija od 57 milijuna kuna, koji su dobro uloženi u zdravlje ljudi, a time i u hrvatsko gospodarstvo. Naglasila je da je Vlada RH i u gospodarski najtežim godinama za Hrvatsku ulagala u zdravstvo radi očuvanja sustava, pa je tako u posljednje tri godine u zdravstvo uloženo 10 milijardi kuna, a u posljednjih godinu dana 800 milijuna kuna u novu medicinsku opremu.

Svaki deseti liječnik radi u Rebru

Premijerka je čestitala zaposlenicima KBC-a Zagreb na postignutim rezultatima, ocijenivši impresivnim podatak o 1,2 milijuna pacijenata iz cijele Hrvatske koji godišnje potraže pomoć u toj bolnici, kao i rezultate koje stručnjaci bolnice postižu u hrvatskoj medicinskoj znanosti.

Ravnatelj akademik Željko Reiner rekao je da je KBC Zagreb najveći i najvažniji zdravstveni, znanstveno-istraživački i nastavni bolnički sustav u Hrvatskoj, sastavljen od 30 klinika i kliničkih zavoda u kojima je zaposleno oko 5300 djelatnika. Po broju zaposlenih smo peta ili šesta tvrtka po veličini u Hrvatskoj, u kojoj radi 1.000 liječnika ili svaki deseti liječnik u Hrvatskoj - istaknuo je Reiner.

U KBC-u se godišnje stacionarno liječi oko 70.000, a ambulantno više od jedan milijun bolesnika te izvede više od 30.000 operacija. Djelatnici bolnice godišnje obave oko pet milijuna zdravstvenih usluga za pacijente iz cijele Hrvatske. (Hina/MJ)

 

Foto: www.vlada.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox