Napokon: Isplaćene plaće radnicima Diokija i Dine Petrokemije

Iz tvrtke Dioki su putem Zagrebačke burze priopćili da je turski investitor Caliskan uplatio avans te da su radnicima Dine i Diokija isplaćene plaće.

Nastavno na ponudu turskog investitora Caliskan vezano uz sudjelovanje u procesu restrukturiranja Dioki Grupe, kao i  ugovorenu obvezu investitora da izvrši plaćanje predujma koji će biti korišten za isplatu  zaostalih plaća zaposlenicima društava Dioki d.d. i DINA-Petrokemija d.d., obavještavamo  javnost da je investitor izvršio uplatu predmetnog avansa,

Nakon uplate predujma provedene su isplate plaća zaposlenika društava Dioki d.d. i DINA Petrokemija d.d. obračunate zaključno s datumom 30.06.2012. godine, priopćeno je iz Diokija.

Ovime su ostvareni preduvjeti za realizaciju plana operativnog, financijskog i vlasničkog restrukturiranja Dioki Grupe, te su započele pripreme za postupno pokretanje proizvodnje.

Ovisno o dinamici pokretanja rada postrojenja, nakon restrukturiranja Grupe predviđamo proizvodnju u vrijednosti od 160 do 200 milijuna eura namijenjenu pretežito izvozu, ali očekujemo  i zatvaranje dijelova proizvodnih kapaciteta za čiji daljnji rad zbog nedostatka sirovina i posljedično nerentabilne proizvodnje nije pronađeno rješenje, zaključuju u tvrtki. (jk)

 

 

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox