Natječaj za dodjelu koncesija prijevoza na pet brodskih linija

Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet donijelo je odluku o namjeri davanja koncesije za obavljanje javnog prijevoza u linijskom pomorskom prometu na pet državnih klasičnih brodskih liniji, izvjestili su iz Agencije. Riječ je o linijama Mali Lošinj-(Srakane-Unije–Ilovik–Susak), Vrgada–Pakoštane–Biograd, Vodice–Prvić–Zlarin–Šibenik, Orebić–Korčula i liniji Šipan–Lopud–Koločep-Dubrovnik.

 

Tekst natječaja objavljen je na internetskoj stranici Agencije za obalni linijski pomorski promet (www.agencija-zolpp.hr), a u Narodnim novinama bit će objavljen u srijedu, 5. siječnja.
Zadnji rok za predaju ponuda u Agenciji jest 31. svibnja do 15 sati bez obzira na način dostave.

 

Rezultati najkasnije u srpnju

 

Stručna povjerenstva će otvoriti prispjele ponude na sjednici koja će se održati 2. lipnja u 10 sati u prostorijama Agencije za obalni linijski pomorski promet u Splitu, a odluka o odabiru koncesionara donijet će se u roku od 60 dana od isteka roka za dostavu ponuda.

Zainteresiranim brodarima ostavljeno je petomjesečno razdoblje za prijavu za natječaj da bi im se omogućila nabava novih i uređenje postojećih brodova kako bi se natječaju pojavili sa što kvalitetnijim plovilima, navodi se u priopćenju.
Naime, ugovori koji budu potpisani temeljem novoga natječaja vrijedit će, sukladno amandmanima na Direktivu Europske unije do 31. prosinca 2016., a nakon toga će se raspisati novi natječaji na kojima će ravnopravno moći sudjelovati svi zainteresirani brodari iz EU. (Hina)

 

Foto: www.agencija-zolpp.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox