Natječaj za „Donaciju godine 2012.“: Najuspješnijim originalnim obrtničkim proizvodima 300.000 kuna

Hrvatska obrtnička komora i Zagrebačka banka objavile su javni natječaj za dodjelu ''Donacije godine 2012.'' koji će biti namijenjen najuspješnijim projektima iz sfere tradicijskog obrtništva.

Donacija godine 2012.'' Zagrebačke banke dodijelit će se obrtnicima za projektni prijedlog osmišljavanja cjelokupnog originalnog proizvoda temeljenog na prepoznatljivom tradicijskom motivu, prepoznatljivoj obrtničkoj tehnici ili za proizvode koji u sebi sadrže elemente tradicijskog i obrtničkog umijeća.

Iznos donacije za tri najbolja projektna prijedloga iznose 150.000 kuna za prvonagrađeni, 100.000 kuna za drugonagrađeni i 50.000 kuna za trećenagrađeni prijedlog. Teme unutar kojih je moguće prijaviti projektni prijedlog su ''Dom i prostor'' (oprema stola, predmeti za kućanstvo i za opremu interijera), ''Odjeća, obuća i nakit'' (predmeti od tekstila, vune, kože, krzna, metala, stakla, papira i ostali) i ''Poslovna oprema i darovi'' (raznovrsni materijali).   

Rok do 25. svibnja

Sve projektne prijedloge pristigle na natječaj procijenit će sedmočlana stručna natječajna komisija koja će odabrati ukupno deset najkvalitetnijih projekata.  Ti će projekti potom ući u drugi krug i biti prezentirani široj javnosti na službenim stranicama Natječaja na društvenoj mreži Facebook. Svi korisnici Facebooka moći će glasovati za prijedloge, a iznos donacije bit će dodijeljen trima projektima koji prikupe najviše glasova putem Facebooka. U sklopu Facebook aplikacije svaki od ukupno 10 projekata imat će vlastitu stranicu za potrebe predstavljanja sudionicima, a stranica projekta predstavlja prezentacijsku stranicu pojedinog projekta.

Na ovaj se natječaj mogu prijaviti svi obrtnici sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, a detalji o potrebnoj dokumentaciji i načinu prijave za natječaj nalaze se na internetskim stranicama Zagrebačke banke (www.zaba.hr) i Hrvatske obrtničke komore (www.hok.hr). Rok za predaju prijava je 25. svibnja 2012. godine. (ps/jk) 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox