Ne daju se van: Kosor najavila još jednu sjednicu Vlade

Premijerka Jadranka Kosor na današnjoj je sjednici vlade najavila da će vlada održati još jednu sjednicu prije konstituiranja novog saziva Hrvatskog sabora.

Radit ćemo do posljednje sekunde. Ovo je tehnička vlada, ali naš posao se odvija u skladu s Ustavom i zakonima, kazala je Kosor osvrćući se na, kako je rekla, pisanje nekih medija.

Kao primjer navela je 2003. kada je vlada održala zadnju sjednicu 18. prosinca, iako su izbori bili održani 23. studenoga, a konačni rezultati bili su objavljeni 8. prosinca. Zato vjerujem da pravila koja vrijede kada SDP vodi vladu moraju vrijediti i za vladu koju vodi HDZ, istaknula je Kosor.

Na sjednici vlade koju je najavila bit će izvješće o financijskom stanju u državi kao i izvješće o najvažnijim projektima koje je vlada napravila, a kako bi, kaže Kosor, javnost bila makar na kratko upoznata s onima što je ova vlada radila i na što smo ponosni.

44 milijuna kuna za stipendije

Vlada je na današnjoj sjednici dala suglasnost na odluku o isplati predujma iz trećine ovogodišnje neto dobiti Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, a za stipendije djeci hrvatskih branitelja. Riječ je o iznosu od oko 44 milijuna kuna za stipendije 10 do 11 tisuća djece hrvatskih branitelja, ističe ministar hrvatskih branitelja Tomislav Ivić.

U proteklih nekoliko godina dano je više od 40 tisuća stipendija za djecu hrvatskih branitelja, za što je iz dobiti Fonda isplaćeno oko 240 milijuna kuna. Procjenjuje se da će Fond hrvatskih branitelja ove godine ostvariti neto dobit od oko 135 milijuna kuna, rekao je Ivić koji smatra da je Fond u potpunosti ispunio svoju svrhu. (Hina/jk) 

 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox