Nema krize: U MUP-u se voze u Porscheu

Nakon što je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio da je u voznom parku MUP-a zaveden i jedan sportski Porsche, otkriveno je da je jedan od korisnika toga automobila bio Milijan Brkić, donedavni zamjenik ravnatelja policije, piše Jutarnji list.

Kada se otkrilo da je u voznom parku ministarstva bio i jedan Porsche veliki je interes za to tko je koristio skupocjeni sportski automobil. Osim Milijana Brkića čini se da su i neki drugi dužnosnici Ravnateljstva uživali u vožnji Porschea. Spomenuti automobil ipak nije bio u vlasništvu ministarstva nego je nekoliko mjeseci bio na probi da bi ga na kraju vratili uz objašnjenje da je preskup jer najjeftiniji model košta od 115 do 120 tisuća eura, te da takav automobil nije potreban policiji. Prema nekim informacijama dužnosnicima MUP-a na raspolaganju je bio i terenac Porsche Cayenne u kojem je netko od rukovoditelja imao nesreću. 

Da rastrošnost i luksuz nisu nepoznati pojmovi u ministarstvu pokazuje i podatak da su neki načelnici MUP-a i Ravnateljstva policije imali na korištenje istodobno dva automobila visoke klase, terenski VW Touareg i Audi A6. Iznenađenost luksuzom zatekla je i stranu delegaciju koja je stigla na pregovore o pomoći MUP-u u opremanju tehničkim sredstvima jer su ostali šokirani količinom dodatne opreme u automobilima. 

Ministar Ostojić naslijedio je od Tomislava Karamarka crni službeni Audi A8 čija je vrijednost 90.000 eura. Ostojić je Audi po preuzimanju dužnosti poslao na protuprislušni pregled, a praska je da svi ministri osim limuzine na raspolaganju imaju i terensko vozilo, a u hitnim situacijama i prema potrebi mogu koristiti i helikopter za prijevoz. Novi ministar najavio je preraspodjelu službenih vozila te rekao da će ukinuti praksu da vozila budu dostupna 24 sata na da i onima kojima nisu potrebna. (HT)

 

Izvor: Jutarnji list, 12. siječnja 2012.

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox