Nesagoriva ruka HDZ-a

Kao da lagano peckanje i vrućina prolaze kroz ruku jednog domaćeg političara. Šok i nevjerica iščitavaju se u pogledu. Ipak, u pitanju je samo politička riječ, fraza. Ruka Andrije Hebranga nije u opasnosti, a bojazan od samoprokletsva nije realna. Za Jutarnji list, dva dana nakon nepravomoćne presude izjasnio se gromobran HDZ-a.

Hebrang je na prvu loptu sarkastično ustvrdio kako će svi HDZ-ovi ministri na koncu završiti u Remetincu. No, nije nastavljao u tom smjeru da se u svom sarkazmu ne bi previše zaletio. Pojasnio je kako će prijanjati uz Rončevića dokle god presuda ne postane pravomoćna. Dakle, svoju ruku u vatru nudi dole god je i ne mora staviti, kakva hrabrost, a napose odanost.

Po ustaljenom običaju, kada se dotakne HDZ-ovih kriminalnih radnji, treba beziznimno uputiti na kriminalne radnje drugog bloka. Tako je Hebrang za Jutanji list podsjetio na: Riječke tržnice, Mesićeve stanove, koruptivnu nabavu vatrogasnih vozila, suradnju Račanovog MUP-a s tvrtkama po sustavu Fimi-Medije... Princip je uvijek isti, nismo anđeli, ali istom, a i još više nisu ni ovi drugi. (MŠ)

 

Izvor: tiskano izdanje Jutarnjeg lista, 9. prosinca 2010., broj 4 464

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox