Nestle protiv zloupotrebe rada djece

Kompanija Nestlé pokrenula je suradnju s Udruženjem protiv zloupotreba rada (Fair Labor Association – FLA) kako bi se utvrdilo rade li djeca na poljima kakaa s kojih se tvornice opskrbljuju sirovinama. Kompanija Nestlé prva je prehrambena kompanija koja je podnijela zahtjev za članstvom u ovom Udruženju. 

U prvoj fazi ove suradnje, u siječnju  2012. FLA će poslati nezavisne stručnjake na Obalu bjelokosti kako bi se ispitao tijek nabave kakaa.

Ukoliko se ustvrdi da na farmama rade djeca FLA će preporučiti mjere i načine za održivo i trajno rješavanje ovog pitanja.

Rezultati ovog istraživanja biti će objavljeni na proljeće 2012., i pružit će daljnje smjernice za buduće poslovanje Nestlé-a.

Suradnja s FLA  pojačat će napore kompanije Nestlé u promicanju održivosti i kreiranju bolje radne prakse u opskrbnom lancu kakaom, koji je ujedno i temelj Nestlé Kakao plana.

U našem opskrbnom lancu nije dozvoljeno koristiti rad djece, izjavio je izvršni potpredsjednik za poslovanje kompanije Nestlé, José Lopez.                                     

Auret van Heerden, predsjednik FLA, pozdravio je Nestlé-ovu inicijativu po pitanju rješavanja problema rada djece: Pored revizije i inspekcije, naš pristup stavlja naglasak prvenstveno na definiranje samog uzroka problema. U mogućnosti smo pomoći Obali bjelokosti pri formiranju kapaciteta kako bismo našli rješenja, a potom i utvrdili imaju li ta rješenja učinka. (PS/JH)

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox