Netanyahu protiv palestinskog zahtjeva UN-u

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu ponovio je u utorak, za susreta s njemačkim ministrom vanjskih poslova Guidom Westerwelleom u Jeruzalemu, da se protivi palestinskom zahtjevu da UN glasuje o primanju u članstvo palestinske države.

 

Netanyahu je rekao da "pridaje veliku važnost izravnim mirovnim pregovorima s Palestincima. Mir se može postići samo izravnim pregovorima, a nikako jednostranim postupcima", po službenom priopćenju. "Dvojica čelnika su razgovarala o izazovima koji bi se mogli pojaviti tijekom ovog mjeseca, o napetostima s Turskom i o iranskoj prijetnji", dodaje se u priopćenju.

Westerwelle se u nedjelju navečer u Amanu sastao s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom i upozorio ga da bi njegov potez u UN-u mogao usporiti nastavak pregovora.

Njemačka podupire uspostavu održive palestinske države na kraju pregovora" s Izraelom, ali misli da "treba izbjegavati postupke koji bi mogli otežati napredak prema rješenju s dvjema državama - rekao je njemački ministar tijekom tog posjeta. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox