Nijemac se zbog duga proglasio mrtvim

Kada se ljudi nađu u dugovima često dolaze do svakakvih ideja, a jedan Nijemac otišao je korak dalje i proglasio se mrtvim, piše vecernji.hr

Zbog duga između 60 i 70 tisuća eura 47-godišnji Nijemac koji živi i radi na području austrijske općine Henndorf u Salzburgu krivotvorio je smrtovnicu, proglasivši se mrtvim. Otkrila ga je općinska referentica Henndorfa. Prevaru je „mrtvac“ osmislio i proveo sam. Telefonom je izvijestio referenticu da joj šalje izvod iz matične knjige umrlih, ispostavljen u njemačkom gradu Marburgu koji se nalazi u pokrajini Hessen, predstavivši se kao brat umrle osobe.

Sve bi prošlo u najboljem redu da ga nije odala administrativna pogreška. Naime pogreška u urudžbenom broju krivotvorenog dokumenta bila je previsoka pa je prema visokom broju ispalo da je u Marburgu koji broji oko 80 tisuća stanovnika, umrlo 600 osoba. Začuđena tim podatkom, referentica je nazvala općinski ured u Marburgu, u kojem nitko nije imao pojma o navodnoj smrti 47-godišnjaka prevaranta.

Krivotvoritelj je policiji na kraju priznao da je zapao u dugove i nije imao drugog izlaza. Rekao je da mu je namjera bila otputovati u Ameriku i započeti novi život u sredini gdje ga nitko ne poznaje. Za namjernu „smrt“ prijavljen je Državnom tužiteljstvu u Salzburgu. (HT)

 

Izvor: www.vecernji.hr

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox