Ništa ne može zamijeniti korektnog šefa i profesionalne kolege

Plaća je bitna, ali nije i jedini faktor koji utječe na zadovoljstvo poslom. Portal MojPosao proveo je anketu na više od 1000 ispitanika i istražio što nam je najvažnije na radnom mjestu (osim plaće).
Većina ispitanika (34%) smatra da su u poslu najvažniji korektan šef i profesionalne kolege. Najviše se cijeni ugodna radna atmosfera, poštovanje i uvažavanje kolega, povjerenje i uzajamna podrška.
„Svaki, pa i najstresniji posao je lakši, ako imate šefa i kolege koji su prije svega ljudi“, kaže jedan od ispitanika. Drugi pojašnjava: „Neprofesionalno ponašanje nadređenih i kolega je vjetar u leđa za promjenu posla, pa makar i slabije plaćenog.“
Za 32% ispitanika podjednako je važna i mogućnost učenja i napredovanja u poslu. Tako neki od njih ističu kako je najgore što im se u poslu može dogoditi monotonija te primjena staromodnih metoda rada.
„Znanje je kapital, a obrazovani zaposlenici su kapital kompanije“, smatra jedan ispitanik, a drugi dodaje: „S obzirom da je preda mnom još nekoliko desetljeća rada, nadam se i vjerujem da ovo nije moj maksimum. Želim nove prilike.“
Sigurnost radnog mjesta najvažnijom smatra 18% ispitanika.
„Od kada sam ostala bez posla, iako nam je tvrtka bila poznata i naizgled stabilna, bila mi je važna i mogućnost učenja i napredovanja te rad u industriji koja me zanima. Ali sada mi je najvažnija sigurnost radnog mjesta“, kaže jedna ispitanica.
Za 11% ispitanika najvažnije je raditi u industriji koja ih zanima, jer u tome vide priliku za poklapanje svojih osobnih i profesionalnih interesa.
„Ne bih mogao raditi posao koji me ne zanima“, zaključuje tako jedan od ispitanika.
Rad u poznatoj i stabilnoj tvrtki od presudne je važnosti za svega 5% ispitanika, koji navode da su, osim toga, bitni i svi prethodno navedeni kriteriji.(PS/SŠ)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox