Nova avio-kompanija podržava inicijative „Gadan 21“ za pozicioniranje glavnog grada UAE kao globalno atraktivne destinacije za poslovanje, turizam i život

Wizz Air Holdings Plc („Wizz Air“), avio-prijevoznik sa najvećom stopom rasta u Europi i „najzelenija“ avio-kompanija u Europi*, objavio je danas da je zaključio finalni ugovor sa svojim partnerom, Abu Dhabi Developmental Holding Company PJSC („ADDH“), o zajedničkom osnivanju kompanije Air Abu Dhabi. Planirano da ova niskotarifna avio-kompanija počne sa radom na Međunarodnom aerodromu Abu Dabi na jesen 2020. godine.


Ovaj ugovor je jedan od ključnih koraka prema osnivanju Wizz Air Abu Dhabi, novog emiratskog niskotarifnog avio-prijevoznika sa sjedištem u glavnom gradu UAE. Wizz Air Abu Dhabi planira početi sa radom u drugoj polovici ove godine i ponuditi putnicima niske cijene avio-karata uz kvalitetnu uslugu na letovima do brojnih destinacija u Europi, na Bliskom istoku, u Aziji i Africi.

U narednim mjesecima će početi proces zapošljavanja u kompaniji Wizz Air Abu Dhabi, što će otvoriti nove šanse za zapošljavanje, potaknuti ekonomiju i privući više posjetitelja Abu Dabiju. Ova najava je također u skladu sa poticajnim programom Abu Dabija pod nazivom Gadan 21, vrednim 50 milijardi dirhama, čiji cilj je daljnji razvoj ovog emirata kroz investicije u biznis, inovacije i ljude.

Nakon sklapanja ugovora, razvojni tim ove avio-kompanije je već pokrenuo proces sa Generalnim direktoratom za civilno zrakoplovstvo UAE za dobivanje certifikata zrakoplovnog operatera i dozvole za rad.

Ovo je značajan trenutak za osnivanje naše nove avio-kompanije u Abu Dabiju. Ugovor o zajedničkom ulaganju sa Abu Dhabi Developmental Holding Company u kompaniju Wizz Air Abu Dhabi potvrđuje našu dugoročnu posvećenost ekonomski i operativno visoko efikasnom i ekološki najodrživijem poslovnom modelu poslovanja avio-kompanije u cilju razvoja zrakoplovnog sektora Abu Dabija. Wizz Airova misija se savršeno uklapa u ekonomsku strategiju diverzifikacije Abu Dabija jer nam je cilj intevizirati avio-saobraćaj stvaranjem potražnje u korist rastuće turističke i ekonomske raznolikosti Abu Dabija. Jedva čekamo poželjeti dobrodošlicu putnicima na letovima svoje mlade, zelene i izuzetno efikasne flote, rekao je József Váradi, generalni direktor Wizz Air Holdings.

Turizam je jedan od glavnih prioriteta razvojne strategije Abu Dabija. Velika ulaganja se ne odnose samo na naše aerodrome, već i na turističku infrastrukturu, uključujući hotele, resorte i kulturne atrakcije. Naš emirat je prošle godine zabilježio rekordnih 11,35 milijuna posjetitelja, najviše zahvaljujući dobroj povezanosti koja ljudima omogućava posjetiti Abu Dabi na jednostavan i pristupačan način. Naša partnerstva sa Wizz Airom i drugim kompanijama će pomoći da se glavni grad UAE pozicionira kao izuzetno konkurentna regionalna i međunarodna destinacija i za poslovne ljude i za turiste, izjavio je Njegova ekselencija Muhamed Hasan Al Suvaidi, generalni direktor kompanije ADDH.

Glavna djelatnost ove avio-kompanije će biti uspostavljanje linija prema tržištima na kojima Wizz Air posluje i ostvaruje visoku stopu rasta - centralnoj, istočnoj i zapadnoj Europi. (A.Č/PS)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox