Nove zlatne medalje kao potvrda kvalitete za Istarske sireve Špin

Čak šest zlatnih i dvije srebrne medalje te priznanje za najbolji sir koji se proizvodi u malim količinama osvojila je istarska Agrolaguna za svoje Istarske sireve Špin na prestižnom natjecanju Global Cheese Awards u Velikoj Britaniji.


Po dvije zlatne medalje u različitim kategorijama osvojili su Istarski ovčji sir Špin i Istarski miješani sir Špin, a s jednom zlatnom medaljom okrunjeni su Gran Istriano i Miješani sir Špin u orahovom lišću, koji je uz osvojeno zlato proglašen za najbolji sir na natjecanju koji se proizvodi u malim količinama.

Dodatno, budući da su sirevi  ocjenjivani u više kategorija, uz osvojena zlata Istarskom ovčjem siru i Istarskom miješanom siru u orahovom lišću pripale su i dvije srebrne medalje.

Ovim nagradama i priznanjima, Istarski sirevi Špin ponovo potvrđuju iznimnu kvalitetu svrstavši se u birano društvo svjetski priznatih i najkvalitetnijih prehrambenih brendova koji su se dokazali u vrlo strogoj selekciji međunarodnih mljekarskih stručnjaka. Naime, Global Cheese Awards se održava već više od 160 godina, a proizvođači i trgovci iz cijelog svijeta na njemu predstavljaju svoje najnovije i najbolje proizvode. Organizira ga Frome&District Agricultural Society, a sudionici se natječu u različitim kategorijama.

Stoga se zahvaljujući vrhunskim ocjenjivačima i jakoj konkurenciji, pobjednici doista mogu hvaliti rezultatima s ovog ocjenjivanja, što uostalom potvrđuje i Nerina Zec, predsjednica Uprave Agrolagune.  

I ovaj puta smo u Veliku Britaniju išli s vrlo visokim očekivanjima jer znamo što doista stoji iza naših sireva. I ne samo njih, nego i cijelog našeg asortimana, naših priznatih vina i ulja. Stoga nas ova nova žetva medalja uopće nije iznenadila iako je uvijek izvrstan osjećaj ponovno dobiti potvrdu vrhunskih stručnjaka da smo među najboljima na svijetu. Za nas je to prije svega još jedan dokaz da naši kupci znaju izabrati - komentirala je Nerina Zec nove nagrade za svoju kompaniju.

Krunoslav Salaj, voditelj sirane Špin naglašava kako su medalje i nagrade osvojene na Global Cheese Awardsu još jedna ovogodišnja internacionalna potvrda u nizu proizvodnom timu sirane.

Prije samo dva mjeseca Istarski ovčji sir Špin proglašen je najboljim sirom na svijetu, što su potvrdili zlatna medalja i trofej osvojeni na natjecanju International Cheese & Dairy Awards 2023 također u Velikoj Britaniji. Sve te nagrade su prije svega priznanje našem predanom radu i posvećenosti svakom detalju u procesu proizvodnje uz kojem nas podrška i pohvala naših vjernih kupaca svakodnevno inspirira, naglasio je Salaj.

Sirevi u sirani Špin proizvode se tradicionalnim načinom proizvodnje koji zahtijeva puno ručnog rada, od pripreme proizvodnje do zrenja sireva. Mlijeku se ne oduzima masnoća i ne dodaju se nikakvi aditivi pa su sirevi uvijek jedinstvenog okusa. Istarski sirevi Špin proizvode se isključivo od svježeg mlijeka čiju kvalitetu kontinuirano nadzire tim Agrolaguninih stručnjaka, a godišnje se na tržište plasira više od 300 tona tvrdih sireva vrhunske kvalitete koji su svojim pakiranjima prilagođeni potrebama potrošača. Istarski sirevi Špin mogu se kupiti u svim bolje opskrbljenim maloprodajnim lancima. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox