Novi biznis u recesiji: Organiziranje rođendana za djecu

Proslava dječjeg rođendana u bazenu, zoološkom vrtu i na nogometnom igralištu. Sve to možete omogućiti djetetu po cijeni od 600 do 3000 kuna. U vrijeme krize organiziranje proslave rođendana postalo je dobra ideja za posao, piše Jutarnji list. 

Recesija je vrijeme kada mnogi poduzetni pothvati propadaju ali i vrijeme koje donosi nova pravila, a s njima i nove ideje za posao. Dječji rođendani nekada su se slavili u krugu obitelji i sve je zapravo bilo jako jednostavno. Danas se slave u za to posebno predviđenim mjestima koja zovu rođendaonice. Za zabavu više nije dovoljan trampolin, dvorac na napuhavanje, grickalice i sokovi, jer toga djeca imaju na svakom koraku.

Zbog toga proslava rođendana donosi nešto novo, neuobičajeno i zanimljivo. Rođendan se može organizirati u bazenu, zoološkom vrtu ili na terenu za mali nogomet. U Zagrebu postoji pedesetak igraonica ali sve imaju sličan program. Ovisno o tome što želite cijene se kreću od 600 pa sve do 3000 kuna. Popust možete dobiti ako slavite sredinom tjedna. Zanimljiv je podatak da je u prosjeku svako zagrebačko dijete najkasnije do predškolske dobi bilo na nekom rođendanu u igraonici.

Ponuda je doista raznovrsna i od mnoštva igraonica svako dijete može pronaći nešto što mu se sviđa. Tako u igraonici Tulumulu pričaju bajke, oblače kostime i gledaju predstave. U igraonici AvenueBall napucavaju loptu na nogometnom igralištu. A ako mislite da ipak ne možete pronaći prigodnu igraonicu po mjeri djeteta, igraonica Tulumulu nudi uslugu da u razgovoru s roditeljima otkrije što dijete voli i u potpunosti prilagodi proslavu. Tako u toj igraonici dva sata za 15 djece platit ćete 1100 kuna, a ako želite ostati sat dulje i djeci priuštiti pizzu i tortu to će vas koštati 1900 kuna. Da mališani ne zaborave kako su njihovi roditelji slavili rođendane možda je dobro uz onaj u igraonici neki od mnogobrojnih rođendana ipak prirediti u krugu obitelji. (HT)

 

Izvor: Jutarnji list, 1. prosinca 2011.
Foto: Goran Jakus/PIXSELL 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox