Novi IBM zEnterprise Mainframe Server - pametnije računalstvo

IBM je predstavio novi server – snažnu inačicu platforme IBM zEnterprise System, do sada najprilagodljivijeg mainframe računala u svijetu. IBM je svojim inovativnim i jedinstvenim rješenjima mainframe računala učinio dostupnima još većem broju raznih organizacija – posebno tvrtkama i državnim ustanovama u zemljama rastućih tržišta Azije, Afrike i na drugim mjestima u svijetu.

 

Samo godinu dana od predstavljanja platforme zEnterprise System najvećim bankama u svijetu, osiguravajućim tvrtkama i predstavnicima javne uprave u srpnju 2010. godine, predstavljen je i novi IBM zEnterprise 114 mainframe server. Novi server, koji organizacijama srednje veličine pruža sve prednosti i funkcionalnosti mainframe računala te čini temelj njihovih podatkovnih centara, košta 25 posto manje i nudi 25 posto više radnih svojstava od svog prethodnika, uređaja System z10 BC. Klijenti sada mogu objediniti radne zadaće s 40x86 procesora na kojima se pokreću Oracleovi programi na samo tri procesora novoga z114 koji rade na Linux operativnom sustavu. U usporedbi s Oracleovim serverima novi z114 košta 80% manje i ostvaruje dramatične uštede u prostoru kojeg zauzima u podatkovnom centru i u energiji koje manje troši.

Cijenom početne konfiguracije postavljenom ispod 75.000 američkih dolara – a to je do sada najniža cijena nekog modela IBM mainframe server računala - zEnterprise 114 je posebno privlačan za rastuća tržišta na kojem tvrtke i druge organizacije bilježe brzi rast novih usluga u industrijskim sektorima kao što su bankarstvo, maloprodaja, mobilni uređaji, usluge javne uprave i u drugim područjima. Te organizacije suočavaju se sa sve većim količinama podataka i žele pametnije računalne sustave kako bi se mogle s time nositi i postići veću radnu učinkovitost, bolje razumjeti potrebe i ponašanje korisnika, optimizirati odluke u skladu s informacijama koje im trebaju u stvarnom vremenu te kako bi smanjile rizike poslovanja.

IBM je predstavio i nove funkcionalnosti koje sustavu zEnterprise System omogućuju integraciju i upravljanje radnim zadacima i na drugim platformama. Tako sada unutar samog zEnterprise Systema imamo i podršku za System x blades. Taj sustav blade servera može pokrenuti aplikacije temeljene na Linuxu i x86 procesorima bez ikakvih dodatnih promjena, a ubuduće će moći pokrenuti i aplikacije koje rade na Windows operativnim sustavima. (PS/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox