Novi Marof: Hoće li centar za socijalnu skrb ikada biti sagrađen?

Potpredsjednik Vlade RH i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović posjetio je Novi Marof, gdje je održao radni sastanak s gradonačelnikom Darkom Hrenićem i njegovim suradnicima, a zatim je obišao mjesto na kojem bi trebao biti izgrađen novi centar za socijalnu skrb.

 

Projektna je dokumentacija gotova i uskoro će se krenuti u izgradnju novog centra za socijalnu skrb kojem će gravitirati 30-ak tisuća ljudi - istaknuo je ministar i dodao da je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi za tu izgradnju u ovogodišnjem proračunu osiguralo 1,5 milijuna kuna, a u proračunu za sljedeću godinu još 3,5 milijuna kuna.

To je projekt o kojem se priča od 2006., kada je gospodarski rast bio 4-5 posto, ali ga ipak nismo uspjeli realizirati. Sada su iza nas dvije velike reforme – reforma zdravstva i reforma socijalne skrbi, a ovaj je projekt najbolji pokazatelj da se uistinu mora odlučno ići u reforme, istaknuo je ministar Milinović, dodajući kako - da se nije išlo u reformu socijalne skrbi - danas ponovno ne bismo mogli osigurati novac za izgradnju novog centra.

Novomarofski gradonačelnik Darko Hrenić istaknuo je da su zadovoljni što će uskoro biti raspisan javni natječaj za izvođača radova, a u rujnu početi i izgradnja novog centra.

Novi Marof je izdvojio 185 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije, rekao je Hrenić, dodajući da će novi centar biti izgrađen na zemljištu koje je taj grad dao Centru za socijalnu skrb u zamjenu za zgradu u kojoj je sada. Novi centar za socijalnu skrb u Novome Marofu trebao biti biti dovršen u lipnju sljedeće godine. (Hina/MJ)

 

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox