Obama: Romney juri po zemlji i bogatašima obećava olakšice

Nakon što je Barack Obama tijekom prve televizijske debate s republikanskim kandidatom Mittom Romnyem izgubio naklonost velikog dijela birača odlučio je uzvratiti udarac i Romneya optužio da juri po zemlji i bogatašima obećava olakšice.

Rezultati najnovijih anketa, naime, pokazuju kako je popularnost Romneyja nakon debate porasla na 47 posto, što je, vjeruju analitičari, izravni rezultat njegove odlučnosti i nadmoći nad Obamom tijekom debate, piše index.hr

Obama je na skupu u Madisonu poručio da Romney tijekom sučeljavanja nije govorio istinu. Kad sam izašao na pozornicu, sreo sam srčanog momka koji je tvrdio da je Mitt Romney. Ali, nije to mogao biti Mitt Romney, jer pravi Mitt Romney juri ovom zemljom posljednjih godinu dana obećavajući pet milijardi dolara poreznih olakšica u korist najbogatijih. Momak na pozornici je rekao da ne zna ništa o tome, kazao je aktualni američki predsjednik.

Podsjetimo ovo nije prvi put da Obama propušta iskoristiti greške svog protivnika. Tako nije reagirao niti na neopreznu Romnyevu izjavu da 47 posto Amerikanaca živi na državnim jaslama. Romney je kasnije u intervjuu Foxu povukao izjavu uz obrazloženje da tijekom kampanje razgovara s puno ljudi i da ponekada kaže nešto što ne ispadne dobro. (HT)

 

Foto: www.talkingpointsmemo.com

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox