Obama se veseli odlukama iz Bruxellesa

Američki predsjednik Barack Obama pozdravio je sporazum koji je tijekom prošle noći postignut u Bruxellesu za spas euro zone, ocijenivši da donesene odluke predstavljaju "bitnu osnovu" na putu rješavanja dužničke krize u Europi.

Veselimo se važnim odlukama koje je prošle noći u Bruxellesu donijela Europska unija. One predstavljaju bitnu osnovu za rješavanje cjelokupne krize u zoni eura, ocijenio je američki predsjednik u priopćenju.

On je dodao kako taj plan treba što prije početi primjenjivati istaknuvši kako će SAD nastaviti podupirati Europsku uniju i svoje europske saveznike u njihovim naporima na pronalaženju rješenja postojeće krize u trenutku kada i SAD i Europa zajednički rade na tome da podupru svjetski gospodarski oporavak.

On je ustvrdio kako problemi koji pogađaju Europu kao američkog najznačajnijeg trgovinskog partnera također imaju posljedice i na američka poduzeća i američku sposobnost otvaranja novih radnih mjesta. "Ako je Europa slaba i kao naš najznačajniji trgovinski partner ne bilježi rast, to će imati utjecaja i na naše poslove i na našu sposobnost otvaranja novih radnih mjesta", kazao je američki predsjednik.

Ključno je sada osigurati potpunu i odlučnu primjenu (sporazuma). Imam veliko povjerenje u europsko vodstvo da će to i napraviti, kazao je Obama. (Hina/jk)

 

 


 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox