Obrtnici traže smanjenje zakupa na osječkoj tržnici za 50 posto

Obrtnici, zakupci klupa i kioska na glavnoj tržnici na Gajevom trgu u Osijeku predali su upravi Tržnice zahtjeve da im se zakup snizi za 50 posto te ih veći dio danas nije radio.

U obrazloženju koje je predano upravi Tržnice među ostalim stoji da zahtjev podupire većina obrtnika te se izražava nezadovoljstvo što Tržnica nikada "nije prihvatila ocjenu da je cijena zakupa previsoka i da ne odgovara ekonomskoj snazi obrta specijaliziranih za rad na tržnicama".

Zakup klupe s prostorom za zaključavanje ispod nje u natkrivenom dijelu osječke glavne tržnice stoji oko tisuću kuna na mjesec. Najam zatvorenog prostora - kioska stoji oko 2400 kuna na mjesec.

Po riječima Gorana Đuričića, korisnika kioska u kojemu prodaje pleteninu, cijena je previsoka, zbog čega i traže da se smanji za 50 posto, što bi, po ocjeni zakupaca, bilo realno jer je znatan broj obrtnika zbog prevelikog najma i slabe prodaje već morao zatvoriti obrt. Osijek je među najskupljim gradovima u Hrvatskoj po cijeni zakupa tržišnog prostora, skuplji čak i od Zagreba, rekao je Đuričić

Najveći dio obrtnika, koji na tržnici imaju unajmljen prostor, neće raditi do daljnjega. (Hina/jk)

 

 

Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox