Obustavljeno trgovanje Croatia osiguranjem i HPB-om

Zagrebačka burza obustavila je jutros trgovanje dionicama Croatia osiguranja (CO) i Hrvatske poštanske banke (HPB) dok ne bude poznata odluka Vlade o odabiru potencijalnih investitora koji će sudjelovati u postupku prodaje i dokapitalizacije te tvrtke, piše Poslovni dnevnik, a prenosi Večernji.hr.

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila izvješća o analizi i ocjenama neobvezujućih ponuda koje je dobila na natječaj za privatizaciju Hrvatske poštanske banke i za prodaju dionica i dokapitalizaciju Croatia osiguranja, te je pozvala u drugi krug natjecanja OTP Bank i Erste&Steiermaerkische Bank za HPB, a rovinjsku Adris Grupu i poljskog osiguravatelja PZU za CO. Adris grupa objavila je putem Zagrebačke burze priopćenje u kojem obavještava da je dana 10. listopada 2013. godine Vlada Republike Hrvatske na svojoj 119. sjednici, na osnovi analize pristiglih neobvezujućih ponuda za kupnju i dokapitalizaciju društva Croatia osiguranje d.d., donijela odluku o odabiru potencijalnih investitora koji će biti pozvani sudjelovati u daljnjem postupku.

Za sudjelovanje u sljedećoj fazi postupka odabrani su Adris grupa d.d. i PZU kojima će se dopustiti provođenje dubinskog snimanja Croatia osiguranja d.d., nakon čega će imati mogućnost davanja obvezujućih ponuda za kupnju i dokapitalizaciju društva Croatia osiguranje d.d. PS/S.P. (Izvor: Večernji.hr)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter  

               

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox