Očekuju se prometne smetnje zbog Putina

Udarni turistički vikend osim očekivani prometnih gužvi na koje smo navikli ranijih godina, ovoga puta dodatno će zakomplicirati i prolazak ruskog predsjednika Vladimira Putina prema Sloveniji.


U Hrvatskim autocestama i Hrvatskom autoklubu upozoravaju vozače da će zatvaranje prometnice koja povezuje sjevernu Europu s Hrvatskom prouzročiti velike gužve na autocesti Zagreb - Goričan, Zagreb - Macelj, zagrebačkoj obilaznici te na autocesti Rupa - Rijeka.

HAK najavljuje da se na naplatnim postajama Zaprešić i Sveta Helena kolone očekuju već od 6 sati, koje će se zatim slijevati zagrebačkom obilaznicom (A3) prema Jankomiru, odnosno Buzinu da bi se spojile na naplatnoj postaji Lučko.

Najveći pritisak vozila očekuje se upravo na autocesti Goričan - Zagreb, s obzirom na to da slovenski Prometno-informacijski centar svim vozačima preporučuje da iz smjera zapadne i sjeverne Europe prema Hrvatskoj upute preko Trsta, Graza ili preko Mađarske prema Goričanu. Prema najcrnjem scenariju, u određenom je trenutku moguće formiranje kolone vozila od naplate Sv. Helena do naplate Lučko, što je oko 50 kilometara.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox