Odličan rezultat turizma Hrvatske

Za uspjeh ove turističke godine u kojoj je Hrvatska do sada uspjela ostvariti preko 75 posto turističkih noćenja i oko 80 posto financijskog učinka iz 2019. godine, uz odlične najave za posezonu, ključnim  se pokazala odlična koordinacija sveukupnog turističkog sektora, Vlade, sustava stožera civilne zaštite i javno zdravstvenog sustava te visoka razina odgovornosti svih u održavanju kvalitetnog epidemiološkog stanja.


Uz to, kvalitetno upravljanje percepcijom sigurnosti zemlje, posebno turistički najatraktivnijih dijelova obale, čemu su značajno doprinijeli projekt Stay Safe in Croatia, prioritetno cijepljenje turističkih djelatnika, potpore države za očuvanje radnih mjesta te kontinuirana komunikacija svih dionika prema emitivnim tržištima omogućile su da Hrvatska bude ovogodišnji pobjednik Mediterana.
Da je interes za sigurnost na stranim tržištima iznimno visok pokazuju i rezultati dva projekta koje je razvila Hrvatska udruga turizma – informativni newsletter HUT Weekly News i regionalna korona karta croatiacovid19.info.
Informativni newsletter HUT Weekly News šalje se svakog tjedna na gotovo 2000 adresa ključnih turističkih i vladinih institucija, turističkih kompanija i medija u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Nizozemskoj i Hrvatskoj, i to na tri jezika, hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku. Od početka krizne komunikacije HUT je producirao i poslao 46 newslettera koji redovno donose relevantne vijesti o epidemiološkoj situaciji i turističkim vijestima u Hrvatskoj, koji bilježe iznadprosječno visoku čitanost.
Regionalnu korona kartu koja prikazuje epidemiološku situaciju u Hrvatskoj u županijama i na većim otocima, a ažurira se svakodnevno, HUT je pokrenuo u lipnju 2020. godine i od pokretanja je zabilježila gotovo 1,5 milijuna otvaranja. Ove godine je kartu, koja se promovira putem ovog newslettera ali i putem promotivnih kanala najvećih domaćih turističkih kompanija, otvorilo 600.000 posjetitelja, a najviše interesa je bilo u srpnju, kada je zabilježeno preko 170.000 otvaranja. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox