Odlukom Županijskog suda u Zagrebu najavljeni štrajk u Croatia Airlinesu proglašen nezakonitim

Zagreb, 9. kolovoza 2018. – Županijski sud u Zagrebu danas je donio odluku kojom se štrajk u Croatia Airlinesu, koji je najavio sindikat ORCA, proglašava nezakonitim. Osim toga, sud je sindikatu ORCA zabranio organiziranje i provođenje štrajka najavljenog za 8. kolovoza ove godine pa do ispunjenja štrajkaških zahtjeva.


Podsjetimo, Županijski sud u Zagrebu u utorak, 7. kolovoza donio je privremenu mjeru zabrane štrajka, koja i dalje ostaje na snazi nakon današnje odluke suda o nezakonitosti najavljenog štrajka.
Uprava Croatia Airlinesa pozdravlja navedenu sudsku odluku koja, na vrhuncu turističke sezone, kompaniji i dalje omogućuje obavljanje redovitog (planiranog) reda letenja, a putnicima dolazak u željena odredišta.
I ovom prilikom Uprava tvrtke još jednom i bez zadrške poziva socijalne partnere na povratak u kolektivne pregovore, uz uvjerenje da se razumnim ponašanjem i dijalogom može pronaći obostrano prihvatljivo rješenje na dobrobit svih zaposlenika i Croatia Airlinesa u budućnosti. CROATIA AIRLINES (PS/SŠ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox