Održano 2. savjetovanje o zakonskom poslovanju udruga u Osijeku i Zagrebu

Savjetovanje o zakonskom poslovanju udruga u Osijeku i Zagrebu u organizaciji časopisa Udruga.hr okupilo 400 sudionika

U organizaciji časopisa Udruga.hr jučer je u zagrebačkom hotelu Westin, a u subotu u Osijeku održano 2. edukativno savjetovanje o zakonskom poslovanju udruga koje je okupilo 400 predsjednika udruga i drugih odgovornih osoba u udrugama.Cilj savjetovanja bio je educirati osobe koje djeluju u udrugama kako bi zakonski što točnije vodili svoje udruge u skladu s novim zakonskim propisima i aktualnostima.

Predavanja su bila koncipirana kao niz aktualnih pitanja i odgovora iz područja poreza i prava u poslovanju udruga, a prezentirala se problematika vezana uz zakonsko poslovanje udruga. Tako su predavači poseban osvrt dali na konkretne situacije iz poslovanja udruga - radnih odnosa - ugovora o radu, ugovora o djelu, inspekcijskog nadzora, gospodarske djelatnosti udruge i brojnih drugih.

Predavači su bili specijalisti za rad udruga - Igor Milinović, porezni stručnjak i glavni urednik časopisa Udruga.hr, Božo Prelević, pravni stručnjak i Vesna Lendić Kasalo, pravni stručnjak.

"Sve udruge dužne su uskladiti svoje statute s novim Zakonom u roku od godinu dana od stupanja Zakona na snagu (do 1. listopada 2015.)", istaknula je Vesna Lendić Kasalo i pojasnila koji je cilj novog zakona i što on uređuje. Cilj je osiguravanje učinkovitog djelovanja udruga sa svojstvom pravne osobe i stvaranje preduvjeta za djelotvorno financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge u Republici Hrvatskoj.

Savjetovanje u Osijeku

 

Nadalje bilo je riječi o načelima djelovanja udruge, tko može osnovati udrugu, što sadržava naziv udruge, tko može biti član, kako se vodi popis udruga, kakav je pravilnik o sadržaju i načinu vođenja registra udruga, promjene koje se upisuju u registar udruge.

 

 

 

 

Savjetovanje u zagrebačkom hotelu Westin

Sponzor savjetovanja - SAOP, ponuditelj online poslovnog programa miniMAX za vođenje poslovanja i knjigovodstva udrugama, poduzetnicima i knjigovodstvenim servisima te kozmetika Afrodita i Aquaviva.

Za pretplatnike časopisa Udruga.hr, koji su uplatili pretplatu za 2015. godinu, ulaz je bio besplatan.

Na časopis Udruga.hr možete se pretplatiti putem linka:

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-casopisa-udrugahr 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox