Odvjetnik Jones pojačanje u Markačevoj obrani

Braniteljskom timu hrvatskog generala Mladena Markača, nepravomoćno osuđenom pred Haškim sudom na 18 godina zatvora, priključio se londonski odvjetnik John Jones, poznat po tome što je u žalbenom postupku oslobodio ratnog zapovjednika Srebrenice Nasera Olića, doznaje se u ponedjeljak od Markačeve obrane.

Sada je i službeno ta akcija završena. Odvjetnik John Jones ima veliko iskustvo pred međunarodnim sudovima, vrlo je sposoban i brzo je ušao u predmet, rekao je glavni Markačev odvjetnik Goran Mikulićić. Po Mikulićićevim riječima, Jonesu su zbivanja na prostoru bivše Jugoslavije dobro poznata jer je, među ostalim, zastupao bošnjačkog zapovjednika Srebrenice Nasera Olića i u žalbenom postupku oslobodio ga svih točaka optužnice. Osim toga bio je član obrana generala Armije BiH Mehmeda Alagića i Rasima Delića.

Prema Mikuličićevim riječima, cijeli braniteljski tim prošli je tjedan proveo u Den Haagu razrađujući grubi nacrt žalbe na presudu Markaču, a pritom im je pomagao profesor Kai Ambos sa Sveučilišta u Goettingenu i, po Mikuličićevim riječima, jedan od najvećih svjetskih autoriteta za međunarodno kazneno pravo. (Hina/jk)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox