Odzvonilo ''skidanju'' filmova s BitTorrenta?

U SAD-u se sprema najveća tužba koja bi mogla doseći težinu od 3,45 milijardi dolara. Riječ je o tužbi prema 23.000 građana SAD-a koji su ilegalno snimali kopije filma The Expendables preko BitTorrenta, piše portal dnevnik.hr.

 

Američka je Copyright Group dobio dozvolu suda da se pribavi osobne podatke korisnika koji su ilegalno snimali film, poput imena, adrese, telefonskih brojeva i elektronskih adresa.

ISP servisi, koji pružaju usluge spajanja na Internet, obavijestit će svoje korisnike i tome da će njihovi podaci postati javni. Svaki korisnik može očekivati optužnicu i kaznu do 150.000 dolara. Ipak pretpostavlja se da će se većina ipak nagoditi za manji iznos zbog nanesene štete i povredu autorskih prava.

Ono što je zanimljivo za napomenuti je da se čak 140.000 američkih građana već nalazi na sudu zbog ilegalnog snimanja sadržaja putem BitTorrenta. Sada im se pridružuje još 23.000 građana, a s obzirom na broj ljudi koji snima filmove na ovaj način brojka će se očekivano još povećavati. (SJ)

 

Izvor: www.dnevnik.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox