Oglas za doživotno zaposlenje, prihodi: duhovnost, molitva i socijalno osiguranje

U nekoliko švicarskih novina na njemačkom jeziku svećenici iz reda kapucina nude "doživotno zaposlenje" uz napomenu da traže osobe koje imaju bankarskog, novinarskog, trgovačkog iskustva te stručnjake za komunikaciju...

U oglasu objavljenom krajem tjedna u lokalnim novinama na njemačkom jeziku, koje izlaze u regiji Zuericha, kapucini umjesto plaće nude "duhovnost, molitvu i socijalno osiguranje". Kapucini traže osobe u dobi od 22 do 35 godina, potom da nisu u braku ili vanbračnoj vezi i da su katolici.

Prihodi naše zajednice smanjili su se u posljednjih nekoliko godina, a starosna dob naših svećenika prosječno je 70 godina - objasnio je novinaru švicarske novinske agencije ATS Williju Anderau, voditelj Reda manje braće kapucina za njemački dio Švicarske. Oglas objavljen u novinama upućen je bankarima, novinarima, trgovcima, teolozima, stručnjacima za komunikaciju, nastavnicima i tehničkom osoblju.

Kapucini ili Red manje braće kapucina, franjevački su reformirani red osnovan radi održavanja izvornog "Pravila" Franje Asiškoga (strogo siromaštvo, pustinjački život), Potvrdu posebnog reda dobili su od pape Klementa VII. 1528. Sjedište im je u Rimu. U Švicarskoj ih je danas oko dvije stotine. Ondje njihova zajednica postoji i djeluje gotovo pet stoljeća. U svijetu je oko 12.000 članova kapucinskog reda u 81-oj provinciji i osam viceprovincija.(Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox