Oni dolaze: Milanovićeva vlada u petak preuzima Banske dvore

Predstavnici Kukuriku koalicije i HDZ-a danas su, na sastanku u Hrvatskom saboru, dogovorili detalje oko primopredaje vlasti kao i to da se ona obavi do kraja ovog tjedna.

Sukladno demokratskom ozračju i dobroj praksi dogovorili smo da primopredaja vlasti ide kako je zakon propisao te da se to napravi do kraja tjedna, kazao je glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan.

Dodao je da će, prema najavama glavnog tajnika HDZ-a Branka Bačića, nakon konstituirajuće sjednice Sabora u četvrtak i potvrđivanja vlade u petak, aktualna premijerka Jadranka Kosor u Banskim dvorima dočekati novog premijera Zorana Milanovića, a isto će učiniti i ministri, svaki u svom ministarstvu.

Mi smo spremni nakon te primopredaje preuzeti odgovornost u vladi i svim ministarstvima, poručio je Dragovan.

Kandidati za potpredsjednička mjesta

Branko Bačić je odbio je novinarima odgovoriti tko su mogući kandidati HDZ-a za dva potpredsjednička mjesta u Saboru, rekavši samo kako za to "treba pričekati odluke odgovarajućih tijela stranke". Unutarstranački izbori će biti kada za to dođe vrijeme, u skladu sa Statutom, poručio je.

Igor Dragovan najavio je i da će sutra, o konstituirajućoj sjednici Sabora, biti riječi s i ostalim strankama opozicije.

Upitan stoji li i dalje pri tome da samo Jadranka Kosor može biti predsjednica stranke, Vladimir Šeks, koji je zajedno sa Martinom Banić i Brankom Bačićem bio u HDZ-ovom izaslanstvu, samo je kratko ustvrdio kako stoji kod svega onog što je rekao. (Hina/jk)

 

 

 

Foto: Patrik Macek/Pixsell

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox