Opet padaju cijene goriva

INA je u utorak ponovno snizila cijene goriva na svojim benzinskim postajama. Prema informacijama koje je prikupio portal cijenegoriva.info cijena jedne litre najprodavanijeg goriva u Hrvatskoj, Eurosupera 95, iznosila je 10,69 kuna, što je za deset lipa manje nego dan prije.

Cijena jedne litre Eurodizela, pak, snižena je za sedam lipa i sada stoji 9,92 kune. Ostale kompanije nisu mijenjale svoje cijene, no može se očekivati da će to neke učiniti tijekom dana (kao na primjer Lukoil), a sve bi se sutra trebale priključiti pojeftinjenju. Jedino na portalu cijenegoriva.info korisnici mogu saznati trenutno važeće cijene goriva u Hrvatskoj te izračunati koliko će uštedjeti.

Naime, odabirom vrste te količine goriva mogu doznati koliko će uštedjeti ako gorivo toče na najjeftinijoj u odnosu na najskuplju benzinsku postaju. Podsjetimo, iako je slobodno formiranje cijena benzina u Hrvatskoj dočekano s odobravanjem, ipak potrošači su zakinuti.

Aktualne cijene benzina i dizela potrošači mogu vidjeti na takozvanim totemima na benzinskim postajama, a budući da ih neke postaje nemaju, tek prilikom točenja goriva. PS/S.P.


Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox