Opet u nevoljama: Strauss-Kahn optužen za "teško svodništvo"

Bivši predsjednik MMF-a Dominiqe Strauss-Kahn optužen je u Francuskoj za "teško svodništvo" i sudjelovanje u lancu nelegalne prostitucije, piše HRT.

Strauss-Kahn ne smije komunicirati s drugima koji su pod istragom, a zabranjeno mu je da se i obraća medijima povodom ovog slučaja.

Starauss-Kahn je pušten na slobodu nakon što je platio jamčevinu od 100.000 dolara, a sudac ga je jučer ispitao o njegovoj umiješanosti u lanac prostitucije.

Njegovi odvjetnici odbacili su ove optužbe kao nezdrave, senzacionalističke i politički montirane. Istraga je počela u studenom prošle godine u Lilleu kada su istražitelji provjeravali priče kako luksuzni hoteli poput Carltona služe za prostituciju. Strauss Khanov odvjetnik je još u prosincu rekao kako je njegov odvjetnik bio na zabavama na kojima je bilo seksa, ali da nije znao da su djevojke bile prostitutke.
U aferi Carlton uhićen je menadžer hotela i još četiri muškarca. Podsjetimo, ovo nije prvi ovakav skandal za Strauss Kahna. Nakon optužbi sobarice iz jednog njujorškog hotela za seksualni napad i pokušaj silovanja, Strauss-Khan je odstupio s čelne pozicije MMF-a.  Slučaj je propao, a Strauss-Kahn do sada nije osuđen za bilo kakav zločin. Osim toga, Strauss-Kahn je bio optužen i za pokušaj silovanja mlade francuske književnice Tristane Banon. Strauss-Khan je odbacio njezine optužbe i tužio je za klevetu.  (jk)

 

Izvor: www.hrt.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox