Osijek nagodinu 25 milijuna kuna skromnije

Proračun grada Osijeka za sljedeću godinu bit će 474 milijuna kuna, što je oko 25 milijuna kuna manje od rebalansiranog proračuna za ovu godinu, a smanjivanje troškova i vraćanje postojećih obveza omogućili su planirano kreditno zaduživanje od 70 milijuna kuna za nove kapitalne investicije u gradu i prigradskim naseljima, istaknuto je na  sjednici osječkoga Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV).

Osječki dogradonačelnik Ivan Vrdoljak izvijestio je da je Gradska uprava u posljednjih godinu i pol dana vratila gotovo dvostruko više dugova i obveza od planiranog zaduženja, što je omogućilo podizanje kredita na nove projekte, među kojima su početak obnove osječkoga Trga slobode, izgradnja građevinskih objekata u industrijskoj zoni Nemetinu te izrada projektne dokumentacije za tri nove škole.

Dodao je kako se ove godine očekuje proračunski manjak oko 20 milijuna kuna, kojega, kako je rekao, ne bi bilo da ovogodišnje izmjene zakonske regulative nisu uzrokovale smanjenje prihoda od poreza na dohodak oko 35 milijuna kuna.

Pročelnica Upravnog odjela za financije Zvjezdana Tuma-Pavlov rekla je kako će to biti druga godina zaredom u kojoj će proračun biti manji od prošlogodišnjeg. Napomenula je kako se u proračunu za iduću godinu ipak neće smanjivati novac za zdravstvo i socijalnu skrb jer Gradska uprava nastoji što više pomoći najugroženijim kategorijama građana. (Hina)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox