Osijek se zadužuje za 70 milijuna kuna

Osječko Gradsko vijeće na sjednici je odobrilo zaduženje grada za 70 milijuna kuna namijenjenih gradskim investicijama.


Gradonačelnik Krešimir Bubalo ocijenio je kako su povoljne kamate od 3,12 posto znak povjerenja poslovnih banaka u gradski sustav, a da će se projekti, kao što su obnova osječkog Trga slobode, izgradnja poslovnih zona i novog mosta preko Drave, provesti ovisno o dinamici pribavljanja potrebnih dozvola.

Gradsko vijeće odobrilo je i prodaju zemljišta Hrvatskim cestama za dogradnju južnog kolnika južne osječke obilaznice, a Bubalo je ocijenio kako sada više nema razloga da se taj projekt ne počne provoditi.

Na vijećničke upite što za grad znači nedavna odluka uprave osječke Pivovare o premještanju sjedišta tvrtke u Vinkovce, gradonačelnik je kazao kako bi bilo prirodno da sjedište te tvrtke bude u Osijeku. Držim da razlog te odluke nije "borba s vjetrenjačama", kako je to u medijima navodio direktor Pivovare Ivan Komak, već da su navodno posrijedi neki drugi problemi, ustvrdio je. Dodao je da je gradska uprava spremna pomoći Pivovari ako je to u njezinoj nadležnosti.

HSP-ov vijećnik Ivan Bešlić od gradonačelnika je zatražio pismeni odgovor na upit koliko su novca gradska poduzeća u prošloj godini platilia medijskim kućama za promidžbu i oglašivanje. Obrazložio je kako posjeduje nekoliko faktura te da je iznenađen plaćenim svotama. (Hina/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox