Osječka policija: Organizator prosvjeda prekršio zakon

Osječko-baranjska Policijska uprava izvijestila je kako je organizator subotnjega javnog prosvjeda u Osijeku prekršio zakon o javnom okupljanju, a moguća kaznena odgovornost će se utvrditi, kao i identitet osoba koje su napale fotoreportera Davora Javorovića.

Načelnica sektora policije PU-a Verica Križić rekla je kako javni prosvjed na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića nije bio prijavljen, a organizator prosvjeda nije, u skladu sa zakonskim propisima, osigurao redarsku službu.

Dodala je kako je student Ivan Lončar, koji se na subotnjem prosvjedu novinarima predstavio kao organizator, bio na razgovoru u policijskoj postaji.

Budući da je u izgredu kod osječkog sjedišta HDZ-a skupina prosvjednika napala i lakše ozlijedila fotoreportera Davora Javorovića, Križić je, na novinarski upit, kazala kako se utvrđuje identitet napadača.

Napomenula je kako se očekuju mogući odštetni zahtjevi HDZ-a, čija je ploča s nazivom stranke oštećena u subotnjem izgredu, kao i tvrtke "Belupo", sjedište koje se nalazi u istoj zgradi. U tom će slučaju počinitelji biti kazneno prijavljeni za uništenje ili oštećenje tuđe stvari, dodala je. (Hina/jk)

 

 

 

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox