Osječki tramvaj dovezao engleske turiste

Tridesetak engleskih turista, zaljubljenika u tramvaje, i novinara, među kojima i oni iz specijaliziranog časopisa o tramvajima, posjetili su Osijek, u kojem jedan od najstarijih tramvaja u ovom dijelu Europe još prometuje u turističke svrhe.

Britanski turisti, koji su u Osijek stigli u okviru turističke ture Zagreb, Sarajevo, Beograd, Osijek, posjetili su i direktora osječkoga gradskog prijevoza Igora Medića. Osječki tramvaj iz 1926., kazao je Medić, uistinu je prava atrakcija jer, za razliku od ostalih starih tramvaja u pojedinim europskim gradovima, ima sve originalne dijelove i električnu konstrukciju te je pravi brend Osijeka.

Medić je kazao kako su britanski turisti pokazali veliko znanje o osječkim tramvajima, znaju red vožnje, dužinu pruge i druge podatke.

Turisti su Osijek, očekivano, obišli tramvajem, provozali se i tramvajskim veteranom, a na središnjem Trgu Ante Starčevića svojim su kamerama i znatiželjom za gradski prijevoz, bili prava atrakcija za Osječane.

U Osijeku je tramvaj počeo prometovati 1884. i bio je prvi u Hrvatskoj. Bio je to tramvaj na konjsku vuču, koji je 1926. zamijenjen električnim tramvajem. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox