Ostojić: HDZ cementira rukovodeći kadar u policiji

Član Predsjedništva SDP-a Ranko Ostojić izjavio je kako Uredbu Vlade o imenovanju policijskih načelnika smatra HDZ-ovim cementiranjem rukovodećih kadrova u policiji samo 23 dana prije parlamentarnih izbora.

To je cementiranje rukovodećeg kadra u MUP-u po nalogu ministra koji je član HDZ-a, rekao je Ostojić novinarima ispred SDP-ove središnjice gdje je počela sjednica Glavnog odbora stranke.

Prozivke ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka da Ostojić dezinformira javnost ocjenama "o cementiranju te da je Uredba donesena zbog EU, nazvao je apsolutnom neistinom". To apsolutno nije istina. Istina je da je to tehnička vlada 23 dana prije izbora, i da je on ministar u HDZ-u, kazao je Ostojić. Istaknuo je da vladinu Uredbu nije vidio a na pitanje hoće li, pobjedi li Kukuriku koalicija na izborima, provesti reviziju te uredbe, odgovorio je kako prvo treba pogledati što u Uredbi piše.

Prije 2,5 godine Karamarko je obećao da će to napraviti, a sada to radi kada Sabora više nema. Zakon o policiji donesen je 1. travnja i moglo se sve ovo napraviti u vrijeme dok je bilo puno bolje nego sada, rekao je. Glavni odbor SDP-a večeras bi trebao raspraviti i odlučivati o sastavu stranačkih izbornih lista za parlamentarne izbore 4. prosinca. U skladu s SDP-ovim Statutom, izborne liste predlaže predsjednik stranka. (Hina/HT)

 

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

 


 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox