Ostojić: Slalomska utrka na Sljemenu i turistički zanimljiva

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ministar turizma Veljko Ostojić izjavio je nakon muške slalomske utrke Svjetskog kupa na Sljemenu kako je taj sportski događaj nezaboravan ne samo za gledatelje na skijalištu nego i za one koji su je pratili putem TV prijenosa, te istaknuo da je, osim o sportskom, riječ i o turistički zanimljivom događaju. 

Činjenica da je u više od 20 zemalja izravno prenošena sljemenska utrka, i to u onima koje su nama turističke zanimljive, daju epitet toj manifestaciji i kao turističkoj, kazao je novinarima ministar turizma Ostojić. Ocijenio je da ovaj sportski događaj možemo tretirati kao početak nove turističke godine. Upitan o povezivanju plave i zelene Hrvatske ministar turizma Ostojić je rekao kako se u tome često događaju pogrešne teze.

Dodao je kako je turizam mediji koji omogućava domaćoj proizvodnji plasman svojih proizvoda u tzv. domaćem izvozu. To moramo raditi zajedno s inicijativom proizvođača hrane i kako bi svoje proizvode plasirali kroz turizam, istaknuo je Ostojić u izjavi novinarima. Izrazio je nadu da će hrvatski proizvođači tu priliku iskoristiti i da će hrvatski turizam u budućnosti imati sve više domaće komponente. 

Od ukupnog pića koje se troši u hrvatskom turizmu domaći udio je više od 90 posto, a hrane oko 70 posto. No, slabi smo u opremi i sitnom inventaru, naglasio je Ostojić. Smatra kako te brojke nisu tako loše, ali da sigurno uvijek postoji prosjek za napredak. Na upit koristi li Ministarstvo turizma i Turistička zajednica grada Zagreba dovoljno sljemensku utrku kao hrvatski brend, Ostojić je kazao da su se stvari jako promijenile u posljednjih godinu dana.

Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica puno više koriste i sufinanciraju sljemensku utrku kao manifestaciju koja nije samo sportska nego i turistička. No, uvijek je pitanje raspoloživog novca, mogućnosti i potencijala. Iduće će godine to biti još bolje, i vjerujem kako je spoj sporta i turizma već sada na zavidnoj razini barem što se sljemenske utrke tiče, kao i ATP turnira u Umagu, ocijenio je ministar turizma Ostojić. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox