Osumnjičeni bivši čelnici Radija 101 saslušani kod istražne sutkinje

Dvoje bivših čelnika zagrebačkog Radija 101 Dario Dusper i Tamara Pavlica ispitani su danas na zagrebačkom Županijskom sudu zbog sumnje da su počinili nezakonitosti teške oko 18 milijuna kuna, no u svojstvu osumnjičenika saslušan je i njihov nasljednik Drago Perić, koji je upozoravao na te nepravilnosti, ali je i on osumnjičen za štetu od pola milijuna kuna.

 

Istražna sutkinja Amanda Snoj je više od pet sati ispitivala troje osumnjičenika koji su iznijeli svoju obranu, a o mogućem pokretanju istrage odlučit će naknadno.

Istragu traži zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo koje bivšeg predsjednika uprave Stojedinice Duspera i bivšu članicu uprave Pavlicu sumnjiči za stjecanje osobne koristi jer su od 2005. do 2009. službenim kreditnim karticama navodno plaćali vlastite račune i podizali gotovinu. Dusper je osumnjičen da je tako potrošio više od 1,5 milijuna kuna, a Pavlica oko pola milijuna.

Za najveću štetu osumnjičen je Dusper koji je isplatom dijela plaća preko studentskih ugovora državi uskratio poreze na dohodak, prireze, posebne poreze te doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. U zahtjevu za pokretanje istrage ističe se da je na taj način Radiju pribavio protupravnu korist od oko 15,8 milijuna kuna. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox